Tags: | Categories: Domain Posted by Editorial on 04.01.2017 20:15 | Yorumlar (0)

Bilindiği üzere, günlük anlık mesajlaşma platformlarında kullanmadan edemediğimiz emojiler,

 

Yazışmalarda anadillerine bakılmasızın hemen herkes tarafından kullanılan anlık mesajlaşma platformlarunda duygu ifadelerinin en kolay tabiri olarak ortaya çıkmıştır, emojileri bir adım ileri taşıyacak bu gelişme ile, emojiler artık web site adresleriniz oluyor, yaa nasıl ama sen orda gül gül gevur yapıyor ( awsomee, perfect, jilet..) 

 

Evet yanlış duymadınız, bugün şanslı gününüzdesiniz 5 kavanoz emoji sadece 100 lira.

Now you can turn your favorite emoji into a domain name :)

 

Şaka bir yana geçen sene mayıs ayında emoji, dünyanın en hızlı büyüyen dili olarak seçilmiştir.

Adı gibi, kullanımı da çok sempatik görünen bir yüzü olması, domain sektörünün yeni oyuncağı emoji domain olmuştur.

Emoji domain araması için geliştirilen ❤❤❤.ws sitesi, godaddy nin TechComm hackathon undan çıkan Jon Roig abimizin imalatıdır.

ASCII ve Punycode ile düzenlenen emoji domainleri tarayıcılarınızın kolayca tanıması mümkündür.

Tarayıcınıza ❤❤❤.ws adresi yazıldığında arka plande adres olarak “xn—qeiaa.ws” kodlaması ile giriş yapılmaktadır, aynı zamanda mobilden [heart][heart][heart].ws olarak da giriş yapılabilmektedir.

Mobil cihazınızda iphone veya android üzerinen direk emoji kullanarak adres çubuğuna yazabilirsiniz hatta yeni MacBookPro nun dokunmatik arayüzünde emoji yazımına imkan sağlandığı gibi, macbook üzerinden de emoji kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Emoji domainler tüm tarayıcılar ile %100 uyumludur, buda demek oluyor tüm tarayıcılar emoji domainleri ziyaret edebilir.

Emoji domain için alan adı arama moturu olarak  ❤❤❤.ws adresinden kendi emoji domain aramasını yapabiliyorsunuz, ileride bu siteden de satın alım yapabilirsiniz.

 

Fatih Yılmaz

Vargonen Tehcnologies

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading