Tags: , , , , , , | Categories: Domain Posted by Editorial on 21.06.2011 01:22 | Yorumlar (1)

ICANN'de uzun zamandan beri gündemde olan ve tartışılan bir konu nihayet karara bağlandı. Artık markalar kendi alanadı uzantılarını kayıt edip kullanabilecekler! Bu alanadları için yeni bir pazar ve internet içinde yeni bir soluk anlamına geliyor. Aslında bu uygulamanın çok daha önce onaylanması bekleniyordu fakat bazı iç anlaşmazlıklar ve global firmaların müdehalesi sonucu ertelenmişti.

Bu karar ugulanmaya başladıktan sonra firmalar kendi alanadı uzantılarını kullanabilecek, örneğin: Turkcell  .turkcell uzantısını, Facebook .facebook uzantısını tehmini rakamlara göre 185 bin $ karşılığında kaydedip markasını uzantı olarak kullanabilecek. Başvurular 12 Ocak 2012 tarihinden sonra ICANN tarafından kabul edilmeye başlanacak. Her ne kadar sevindirici bir haber olasada her firmanın karşılayabileceği ve her isteyenin sahip olabileceği bir uygulama gibi görünmüyor. Bilinmesi gereken diğer bir konuda başvuracaklar için firma olması şartı var.



Kaynak
http://www.icann.org/
http://blog.icann.org/2011/06/internet-looks-to-singapore-and-icann-41-for-fate-of-new-gtlds/

Yorumlar (1) -

domainOM
domainOM on 25.09.2011 09:15 ICANN'in yeni domain uzantıları ile ilgili almış olduğu karardan bu yana 3 ay geçti ve yeni domain uzantıları ile ilgili program netleşti.

Son durumla ilgili ayrıntılı bilgi için şu yazıyı okuyabilirsiniz:

www.domainom.com/.../herkes-istedigi-domain-uzantisina-sahip-olabilecek-herkes-mi

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading