Tags: | Categories: İnceleme Posted by Editorial on 29.05.2017 21:53 | Yorumlar (0)

Bu yazımızdaki incelememiz 2000 yılından bu yana Türkiye’de, 2010 yılından itibaren de Hollanda, Almanya, İngiltere, ABD ve Uzak Doğu’daki müşterilerine hizmet veren Vargonen Teknoloji ve Bilişim Sanayi Ticaret A.Ş.

 

Vargonen, geleneksel domain ve web hosting hizmetleri haricinde e-mail hosting, reseller hosting, e-mail sunucu, fiziksel sunucu, SSL, CDN hizmetleri gibi geniş çaplı ürün yelpazesine sahip. Bunların yanı sıra, Vargonen’in Türkiye’deki en güçlü cloud sunucu altyapılarından birisine sahip olmasıyla birlikte sağladığı cloud sunucu hizmetleri, firmanın en çok tercih edilen ürünleri arasında bulunuyor.

 

Veri merkezi, Ağ (Network) Altyapısı

Vargonen sunucularını İzmir, İstanbul ve Amsterdam lokasyonlarında bulunan, güvenli ve güçlü veri merkezlerinde barındırıyor. Ağ yedekliliği için Türkiye’de çalıştıkları veri merkezlerinde internet erişimini en az 2 farklı operatör üzerinden sağlıyorlar. Bağlantıları, 2 x 10 Gbit/Sec Türk Telekom, 2 x 10 Gbit/Sec Turkcell/Superonline ve alternatif olarak 10 Gbit/Sec Yurtdışı (Cogent / Seabone) omurgaları üzerinden sağlamaktalar. Genel ağ altyapısı itibariyle kendi IP adreslerine sahipler ve müşterilerine dağıttıkları IP adreslerinde reverse DNS hizmeti de sunmaktalar.

 

Donanım Altyapısı

Vargonen, cloud server altyapısında IBM Flash Storage, Cisco UCS Blade sunucu altyapısı, Citrix Netscaler ağ optimizasyon cihazları, Cisco Nexus 7000 ağ yönlendiricisi, EMC VNX 5300 Storage ve Dell Poweredge sunucu parkuru gibi bileşenleri, farklı lokasyonlarda kombine bir şekilde kullanarak ve N+2 yedekli sunucu kümeleri üzerinde çalıştırarak ihtiyaçlara en uygun sunucu altyapısını sağlamayı amaçlamış.

 

Bulut (Cloud) Sunucu Hizmeti

Vargonen cloud sunucu hizmetlerinde aylık 9$’dan başlayan maliyetler ile bulut sunucu kullanmaya başlayabiliyorsunuz. 8 farklı paket seçeneğiyle;

·        1 core’dan 20 core’a kadar işlemci

·        Minimum 2 GB'dan başlayarak, maksimum 64 GB’a kadar RAM

·        40 GB SSD disk alanından başlayarak, 640 GB’a kadar SSD disk alanına

·        2 TB’dan 16 TB’a kadar aylık trafik miktarına

Vargonen cloud sunucu bulut sunucu cloud server vcloud 

Alt text: Vargonen cloud sunucu bulut sunucu cloud server vcloud

 

Kaynak ihtiyaçlarınıza en uygun maliyetlerle sahip olabilirsiniz. Sunucunuzu seçip, sipariş verme aşamasına geldiğiniz zaman ek ücretler ile bazı özelleştirme işlemleri de yapabiliyorsunuz. Bunlar;

·        Sunucu lokasyonu

·        İşletim sistemi

·        Seçtiğiniz işletim sistemine göre kontrol paneli

·        IP sayısı

·        1-7 gün arası yedekleme hizmeti

·        Citrix Netscaler ile load balancing ve HTTP optimizasyonuVCloud paketlerinin haricinde, ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendi belirlediğiniz özellikleri seçerek, tamamıyla özelleştirilmiş cloud sunucu hizmetine de sahip olabilirsiniz. Ayrıca ödeme aşamasında aylık/yıllık ödeme ve kredi kartı ya da havale yöntemi ile ödeme seçenekleri bulunmakta. Bu aşamadan sonra cloud sunucunuzun kurulumu, Vargonen sistem destek uzmanları tarafından seçtiğiniz özelliklere uygun şekilde gerçekleştiriliyor ve kullanıma hazır hale getirildikten sonra teslim ediliyor.

Bulut sunucunuzu teslim aldıktan sonra yönetimi için de Vargonen sizlere yardımcı oluyor. Gelişmiş web tabanlı yönetim arayüzü ile sizleri buluşturup, sunucunuzu hızlı ve kolaylıkla yönetebileceğiniz bir yönetim aracına sahip olmanızı sağlıyor.

Bağlantı

Bağlantı performanslarını ve verimliliklerini analiz edebilmek için uptime oranlarını baz almak istedik ve Vargonen’e uptime oranlarını sorduk. Onlar da bizlerle “pingdom” raporlarını paylaştılar. Son 3 aylık raporları incelediğimizde;


Tarih

Uptime

01.02.17-28.02.17 

%100 

01.03.17-31.03.17

%99,99

01.04.17-30.04.17

%100

Verileri ile karşılaştık. 3 aylık bu dönemde, Vargonen’in ortalama uptime oranı %99,99 olarak karşımıza çıkıyor. Bu da kullanıcılarına lanse ettikleri %99,99 uptime garantisini yerine getirdiklerini gösteren bir sonuç.

Disk

Disk ve disk hızı incelememizde Vargonen’in donanım altyapısının en önemli bileşenlerinden olan IBM FlashSystem V9000’in özelliklerini sizlerle paylaşmayı uygun bulduk. FlashSystem V9000’in maksimum performans verilerini incelediğimizde;

 

Maksimum Performans (Block Başına)

Minimum Gecikme Süresi (4K)

180 μs

IOPS (Input/Output Operation per Second) (4K)

750.000

Bant Genişliği

(128K) 9.5 GB / s

Maksimum Performans (Full Ölçeklendirme)

Gecikme Süresi (4K)

180 μs

IOPS (Input/Output Operation per Second) (4K)

3.000.000

Bandwidth (256K)

68 GB / s

IOPS (Gerçek zamanlı compression kullanarak)

1,200,000

Sonuç

 

Vargonen Teknoloji, cloud server hizmetleri için sektör standartlarının üzerinde, üstün kalitede donanım yatırımı yapmış. Donanım yatırımı ile birlikte multi-lokasyonlu veri merkezi alanları, yedekli network altyapısı, güçlü kontrol paneli ve yönetim araçları gibi diğer özellikleri ile ihtiyaçlarınıza en uygun bulut sunucu hizmetini sizlere sunabileceklerdir.

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading