Tags: , , , , | Categories: Web Hosting Posted by Editorial on 06.02.2010 10:23 | Yorumlar (0)

Hosting altyapınızı kurdunuz, çok güzel bir websitenizde var, full otomatize edilmiş bir sisteme sahipsiniz ve fiyatlarınızda oldukça rekabetçi! Süper!
Ama bu tablonun hosting işinin sadece kolay kısmı olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Sizi farklı ve büyük yapacak şey tam olarak müşterilerinize sunacağınız sorun çözme kabiliyetinizdir yani DESTEK!

Bu yazıda uzun uzdadıya satış sonrası destek'in ne kadar önemli olduğunu söyleyecek değiliz, bizim söylemek istediğimiz bu desteği abartıp ipinucunu kaçırmamanızdır.

Şöyle ki;

Hosting müşterilerinin tek istediği şudur : Her zaman e-postalarıma ulaşayım, websitem her zaman ulaşılabilir olsun, aldığım hizmet ile ilgili bir sorum olduğunda da anında cevaplansın.

Burda bizim ilgilendiğimiz kısım müşterinin sorularının hangilerine cevap verilip, hangilerine cevap verilmeyeceğidir.

Türkiye'de ki bir çok hosting firması satış sonrası destek'i tamamen bilinçsiz ve azami seviyede vermeye çalışmaktalar, bunun neticesinde hem firma'da, hemde sektörde genel bir destek standartlaşması oluşmamış oluyor, buda tamamen firmaların lehine bir ortam yaratılmasını sağlıyor. Bizim anlatmak istediğmiz ise destek alanınızı kısıtlayın ve müşterinin aldığı hizmet dışındaki sorularına cevap vermek için zaman harcamayın.

Herşeyin Bir Bedeli Vardır

Hosting müşteriniz sizi arayıp 25 dakika telefonda Outlook'a e-posta kurulumunu anlattıramaz. Bunu böyle yapmamalısınız. Sizin sorumlu olduğunuz kısım e-posta hersaplarının her zaman çalışabilir turmaktır ve başka bir şey olmamalıdır. Eğer müşteriniz sizi her gün 20 dakika telefonda meşgul ediyorsa sizinde buna bir fatura kesmeniz gerekir ki dünya üzerinde bu konuya çözüm çoktan geliştirilmişdir. DESTEK PAKETİ!

Herşeyin bir bedeli olduğu doğrudur ve müşterinize ftp kullanarak dosyalarını nasıl sunucuya göndereceğiniz anlatıyorsanız bununda bedelini almalısınız. Bunun için destek paketleri geliştirin ve hosting paketlerinizin yanına bu katma değerli servislerinizide verin. Bu sayede gerçekten destek ihtiyacı olan müşteri telefonları alırsınız, ek olarak müşteri temsilcileriniz zor müşterilerle uğraşmadığı için moralleri üst düzeyde olur dolayısıyla müşteriniz telefonda karşısında enerji dolu bir sesle firmanızın ismini söyleyen bir operator ile karşılaştığında , firmanıza geri dönüşler muhteşem olabilir.

Alakanız Olmayan Şeylere Burnunuzu Sokmayın

Müşteriniz arayıp "benim web sitemdeki logo sağa kaymış onu düzeltirmisiniz, webmasterım yok lütfen" dediğinde profesyonel düşünmelisiniz unutmayın ki siz bunu yaparsanız daha başka acayip isteklerle karşı karşıya kalacaksınız ve yine unutmayın ki bu sektörün kalitesini yine siz düşürüyorsunuz!

Bu gibi istekler için bir prosedür belirleyin belki bir webmaster destek paketi oluşturabilirsiniz ama hiç bir müşterinizin size bedava iş yaptırmasına izin vermeyin.

Destek Paketi Nasıl Olmalı?

Herkesin en değerli şeyi zamandır. Buradaki ana unsurda zaman olacaktır tabiki. Dünyada destek paketlerinin hepsi saat üzerinden ücretlendirilir. Santralinizi buna uyarsa IVR kullanarak saat hesabı ile destek verebilirsiniz.
Destek paketlerini kategorilere ayırmanız sizin yararınızadır. Ayda sadece 1 saat kadar destek hizmeti alacak bir müşteriye 12 saatlik bir paket satmamış olursunuz.
Müşterinin web site kodlarına müdehale edebileceğiniz paket'leri tasarlamaktan kaçının. Sizin işiniz barındırma hizmeti vermek, webmasterlık yapmak yazılım firmalarının işi. Kodları bozduğunuzda müşteriniz siz yaptınız, siz düzeltin dediğinde 3 gün uğraşabilirsiniz. tabi bu arada smtp sunucunuzun e-posta kuyruğu şişerse müdehale etmenizde gecikebilir.

Ufak Bir Anekdot

Küçük çapta bir araştırma sonucu Türkiye'de ki hosting firmalarının neredeyse tamamının müşteriye destek paketi sunmadan ücretsiz ve sınırsız destek verdiğini gördük. İstisna bir firma olarak göze çarpan Vital Web Hosting firması oldu. Bizce herkes vital'in yaptığı bu planları incelemeli ve kendi firmasına göre uyarlamalı.

Burdan Vital Teknolojiyi tebrik ediyoruz.

Ek : Okuyucumuzdan gelen bir bilgilendirme ile teknoserver'ın servis seviyeleri paketinden haberdar olduk her ne kadar sunucu barındırma ile ilgili olsada ayrıntılarının incelelenmesinde fayda var. İncelemek için https://teknoserver.net/servis_seviyeleri.php

Pingbacks and trackbacks (1)+

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading