Tags: , , , , , , , , | Categories: Etkinlik Posted by Editorial on 18.03.2010 07:45 | Yorumlar (0)

Dünyanın web hosting ile ilgili en büyük organizasyonlarından biri kabuledilen webhostingday 2010 bu sene her zaman ki gibi Almanya'nın Köln şehrinde bugün başladı ve bizde Web Hosting Turkey olarak bu büyük organizasyona katılma şansı yakaladık.

Üç gün sürecek bu organizasyonda web hosting sektörüne yön veren Microsoft, Parallels, Cpanel, Ret Hat, VmWare gibi büyük firmalar katılıyor. Her biri kendi yol haritalarını, yeni ürünlerini ve hoster'lar için geliştirdikleri sistemleri çeşitli oturumlarla web hosting firmalarına aktarıyorlar.

Günün ilk izlenimlerini aktarma gerekirs. Oturumlara damgasını vuran Cloud Computing kavramı oldu. AMD'den, Plesk'e, Microsoft'tan , VmWare'e tüm ürün geliştiriciler ve vervis sağlayıcılar yönlerini sanallaştırmadan, sanallaştırmanın üzerine kurulan cloud computing'e çevirmiş. Bu doğrultuda da çalışmalara çoktan başlayıp hoster'ların kullanabileceği düşük maliyetli, implementasyonu kolay sistemler geliştirmişler ve yurtdışın daki bir web hositng firması bu trendlerden yararlanmaya başlamış.

Türkiye'den katılımcı olarak dikkatimizi çeken iki firma oldu. Radore Telekom ve Vargonen Technologies iki firmada üst düzey yöneticileri aktif olarak katılımda bulundular. Böyle olunca yeni çıkan teknolojileri birinci ağızdan tartışıp, gerçekleştirmek tabiki daha hızlı olacaktır. Bu iki firmadan da yakın zamanda yeni hizmetler vermelerini bekleyebiliriz.

Umarız bir sonraki sene Türkiye'den daha çok firma katılır ve yenilikleri ülkemizde uygulayarak müşterilerinie daha ucuz ve daha kaliteli hizmetler sağlama başarısını gösterir.

Şimdilik bu kadar, Etkinli bitiminde daha ayrıntılı yazılar yazmak dileği ile.

İlgili b

Oğuzhan YILMAZ
Web Hosting Turkey

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading