Tags: , , , | Categories: Cloud Computing, Haber Posted by Editorial on 11.04.2012 03:02 | Yorumlar (0)

Microsoft’un KOBİ Bulut Araştırması’na göre önümüzdeki 5 yılda KOBİ’ler bulut hizmetlerine olan yatırımlarını iki katına çıkaracak ve en az bir bulut hizmetinden faydalanan şirket sayısı da 3 yılda 3 kat artacak.

Microsoft, Edge Strategies ile birlikte içinde Türkiye’nin de yer aldığı 13 ülkede 3 binden fazla KOBİ’nin bilişim yatırımlarına karar veren yöneticileri ile gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını duyurdu. Araştırmaya göre bulut hizmetlerine yatırım yapacak olan KOBİ sayısının önümüzdeki beş yıl içerisinde önemli derecede artacak.

Microsoft’un KOBİ Bulut Araştırması’nın sonuçları bilgi teknolojilerine yatırım yapan KOBİ’ler arasında bulut hizmetlerinden faydalananların % 59’unun bilgi teknolojilerinden elde ettikleri faydayla önemli üretkenlik artışları yaşadığını ortaya koyarken, aynı oran bulut hizmetlerini kullanmaya başlamamış olan KOBİ’lerde ise % 30 dolaylarında kalıyor. Bulut hizmetlerini bugün kullanan KOBİ’lerin % 63’ü önümüzdeki 12 - 18 ay arasında büyümeyi öngörüyor %55’i ise bu teknolojinin büyümelerine destek olacağına inanıyor. KOBİ’lerin %50'si bulut bilişimin yatırımlarının daha da önemli hale geleceğini ve %58’i ise bulut hizmetlerini kullanmanın şirketlerini daha rekabetçi kılacağını söylüyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “Ülkemizin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmesi için ülke ekonomimizin lokomotifi olan değerli KOBİ’lerimizin teknolojiyi daha  etkin bir biçimde kullanması ve “Bilgi Teknolojisi"ne dayalı yapılanması gerekiyor. Bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yapıldığı zaman bilgi merkezli üretim ve yönetime geçilmiş olunuyor. Böylece de performans ve verimlilik artışı beraberinde karlılık da sağlıyor. Bulut bilişim KOBİ’lere günümüzün hızla değişen iş dünyasında rekabetçi olmalarına yardımcı olacak önemli avantajlar sunuyor. KOBİ’ler artık bilişim yatırımları için daha az para ve zaman harcarken, en önemli öncelikleri olan büyümeye daha fazla odaklanacak zaman bulabiliyor” dedi.

Daha Fazla Seçenek, Daha Az Endişe KOBİ’lerin bulut teknolojilerine olan talepleri sadece daha fazla aygıt ve hizmet kullanılmaya başladığında ve bu konudaki endişeleri azaldığında artıyor. Araştırmada KOBİ’lerin buluta bakışı konusunda ortaya konan çarpıcı noktalar ise şöyle sıralanıyor.

Bulut bilişim kullanmaya başlayanlar daha fazlasını yapabilmek istiyor. Mevcut bulut kullanıcıları için esneklik büyük öneme sahip. Sadece e-posta takibi yapmak yerine doküman yönetimi, iletişim veya müşteri ilişkileri yönetimi gibi iş uygulamalarına olan talep de gittikçe artıyor.

Güvenlik, artık endişe kaynağı değil. KOBİ’lerin sadece %20’si verilerin bulutta, kurumiçi sistemlerden daha az güvenli olduğuna inanıyor. Tüm KOBİ’lerin %36’sı ve orta ölçekli şirketlerin % 49’u verilerin bulutta kendi sistemlerine göre daha güvende olduğunu düşünüyor.

Yerel işortakları KOBİ’ler için kritik. KOBİ’ler yerel bir işortağından hizmet almanın önemli olduğunu, % 31'i ise bunun kritik öneme sahip olduğunu düşünüyor. Microsoft İş Ortaklarına Yönelik Fırsatlar KOBİ’ler bulut yatırımlarına yönelmek isterken, hangi hizmetlerin kendileri için en yüksek değeri sunabileceğini ve hangi hizmet sağlayıcısını seçeceğini belirleyemiyor. KOBİ’lerin % 60’ı yeni teknoloji ve hizmetleri uygulamak için, %52’si ise çalışanlarını eğitmek için yeterli kaynaklara sahip değil. Diğer yandan KOBİ’lerin % 56’sı bilişim yatırımlarını ve bulut hizmetlerini tek bir kaynaktan almayı tercih ettiğini belirtiyor. 

Kaynak

Foreks Haber Merkezi
http://www.foreks.com

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading